spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
Kako pospešiti delovanje windows XP v primeru da imamo 1gB ali več RAMa

windows tweak pospesitev sistemaOperacijski sistem Okna XP pri svojem delu uporablja hitri fizični pomnilnik (RAM) ter navidezni pomnilnik imenovan tudi pagefile, ki se nahaja na trdem disku in je zato dostop do njega počasnejši. Ne glede na to koliko fizičnega pomnilnika imamo v našem računalniku, pa operacijski sistem vsem opravilom dodeli tudi nekaj navideznega pomnilnika, čeprav to ni vedno potrebno. V kolikor imamo namreč 1 GB ali več pomnilnika bo operacijski sistem v večini primerov brez težav shajal brez navideznega pomnilnika, potreboval ga bo le v izjemnih primerih. Da bomo operacijski sistem prepričali, da bo navidezni pomnilnik uporabljal le kot zadnjo možnost, se odpravimo v naš priljubljeni urejevalnik registra RegEdit.

Sedaj se skozi drevesno strukturo na levi strani urejevalnika registra preklikajmo do: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management". V desnem delu RegEdit-a vidimo več vnosov, ki se nanašajo na upravljanje s pomnilnikom, nas pa zanima vnos DisablePagingExecutive. Vrednost tega vnose sedaj spremenimo iz 0 v 1. S tem bomo operacijskemu sistemu povedali, da želimo da se gonilniki in jedro sistema vedno zaganja iz fizičnega pomnilnika, pagefile pa se bo uporabil le če se zanj pojavi potreba.

Vir: Računalniške novice

18.12.2006 [Število ogledov: 5059]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2308337
DATUM: 16.4.2024
URA: 7:7:5
IP: 18.217.144.32
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.