spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
Novi Trojanec -Bancos.FC- grozi uporabnikom bančnih storitev

Ta Trojanec je ustrvarjen z namenom, da ukrade zaupne podatke, ki se nanašajo na številne finančne institucije ter jih potem posreduje cyber tatovom.

Panda Laboratoriji so ddkrili novega trojanca: Bancos.FC Trojan, ki je sprogramiran z namenom, da krade podatke uporabnikov bančnih računov in jih pošilja hackerjem, ki jih potem uporabljajo za guljufije.

Kot drugi trojanci, se ne more širiti sam, pač pa mora biti distribuiran ročno s pomočjo hackerjev, ki ga želijo uporabiti. Bancos.FC lahko tako učinkuje na uporabnike preko različnih kanalov: S presnemavanjem z Interneta, z elektronsko pošto, s P2P omrežji kot so KaZaA, s komponentami za shranjevanje podatkov, itd.

V primerih ko uporabnik požene datoteko, ki vsebuje Bancos.FC, se bo Trojanec namestil v sistem, kreiral kopijo sebe pod imenom FTPEX.EXE, in drugo datoteko z imenom FTPEX.DLL. Slednja vsebuje številne internetne naslove, ki ustrezajo finančnim in stitucijam po svetu, še posebej veliko s špansko govorečega področja. FTPEX.DLL je aktivirana vsakokrat, ko uporabnik izvaja proces ali aplikacijo ga čaka, da bo uporabil Internet Explorer. Ko se to zgodi, preveri vsak URL vtipkan v sistem, da vidi, če ustreza katerikoli v njenem seznamu navedenih kod. Oboje, tako URL kot tudi dodatno vnešeni podatki uporabnika (kot so številka računa, številka kreditne kartice, uporabniško ime, geslo itd.) se zbirajo in pošljejo na internetni strežnik, s katerega jih prevzamejo cyber tatovi.

Pomemben detajl, ki se ga je dobro zavedati je, da lahko trojanec deluje le v primeru, če je uporabnik povezan na Internet preko modema. Če gre za povezavo preko lokalnega omrežja ali xDLS, Bancos.FC ne more izvajati predvidenih aktivnosti, čeprav še vedno napada uporabo Internet Explorerja.

“Pojav tovrstnega trojanca, ustvarjenega z namenom kraje bančnih podatkov, je motiviran s potencialnimi finančnimi pridobitvami, ki jih z guljufijo pridobijo kreatorji te sovražne kode. Prevare “online” bodo kot kaže postale glavni cilj cyber kriminalcev. Po naših podatkih je stopnja rasti tovrstnih “phishingov” kar 20% mesečno . Pojavljajo se vedno nove in nevarne taktike za krajo denarja uporabnikov, kot je na primer pharming,” pojasnjuje Luis Corrons, direktor of Panda Laboratorijev.

Pharming vključuje predelavo DNS (Domain Name System) naslovov tako da spletne strani, ki jih uporabnik obišče, niso več originalne, pač pa druge, ki jih kreirajo cyber tatovi, da bi zbirali zaupne podatke, še posebej informacije, ki se nanašajo na online bančne storitve.

Bancos.FC so odkrili na spletni strani, na katero je bil prenešen za uporabo s strani hackerjev. Vse obremenjene, ki so po odkritju uporabljali to prirejeno stran, je AV o tem obvestila, vendar je še vedno velika verjetnost, da se Bancos.FC lahko pojavlja tudi na mnogih drugih spletnih straneh. Priporočamo previdnost pri odpiranju elektronskih sporočil ali pri presnemavanju datotek z FTP strežnikov.

25.04.2005 [Število ogledov: 496]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2303221
DATUM: 28.3.2024
URA: 22:4:1
IP: 44.204.218.79
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.