spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
VIRUS:Katrina na internetu (Virus)

Poleg ljudi, ki ropajo opustošen New Orleans, so se (kot ponavadi) našli tudi zli osebki, ki želijo z izkoriščanjem radovednosti uporabnikov interneta na temo orkana Katrina širiti uporabniku neprijazno programsko kodo.

Tako se je pojavila elektronska pošta, ki obljublja novice o orkanu, v resnici pa zvabi naivne uporabnike na stran, ki nato preko znanih IE varnostnih lukenj na računalnik namesti kup trojanskih konjev, med njimi tudi Cgab-A, Borobot-P, Borobot-Q, Borodldr-H in Inor-R. Med drugim stran pomuja tudi "varnostni pregled" računalnika za črvom Zotob, ki namesti programsko opremo za prevzem nadzora nad računalnikom.

Posebej bodite previdni ob elektronski pošti z naslovi, kot so: Re: g8 Tropical storm flooded New Orleans, Re: g7 80 percent of our city underwater, Re: q1 Katrina killed as many as 80 people.

05.09.2005 [Število ogledov: 577]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2319275
DATUM: 27.5.2024
URA: 11:8:43
IP: 44.210.83.132
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.