spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
Selitev strežnika...

Po nepričakovanem 2-dnevnem izpadu (in 6 dnevnem popravilu strežnika v FMCju; zastopniku za DELL SLO) strežnika slohost.net smo se odločili, da bomo postavili nov strežnik v novem okolju (datacentru). Datacenter se nahaja v Ljubljani. Je varnostno nadzarovan. V prostorih je konstantna temperatura 21 stopinj celzija, računalnik je pod UPS napajanjem, ki zadostuje do 4 ure neprekinjenega napajanja ob izpadu el. energije. Povezave v omrežje potekajo preko optičnih povezav do 6 ponudnikov dostopa do interneta (izmed njih so t-2, siol, voljatel,...)

Nov računalnik bo baziral na procesorju Intel Core 2 Duo 6600 (2x2.4gHz, 2Mb cache na jedro), imel bo 2gB 6400 DDR, 2x 10.000RPM WD Raptor trda diska, 1 dodaten rezervni (backup) disk SATA.

Prav tako je kar nekaj POZITIVNIH NOVOSTI na strežniku:
  1. operacijski sistem bo Windows 2003 server (prej je bil Unix); tako bodo sedaj stranke lahko izvajale skripte PHP, Perl, TomCat in tudi ASP, ki prej na unix-u ni deloval

  2. osnovne mape, kjer se nahajajo spletne strani bo po novem "httpdocs" (prej je bila ta mapa "www")

  3. stranke bodo lahko dostopale do strežnika tudi preko varne povezave (https://www.domena.si, html strani so v mapi "httpdocs"

  4. Antivirusni program bo po novem NOD32 (že 3 leta zapored je bil ocenjen kot najkvalitetnejši antivirusni program); prej je bil na strežniku clamAV, ki pa je pustil nekatere viruse do končnih uporabnikov

  5. Spam filter bo ostal spamassassin, ampak mu bomo dodali tudi napredne funkcije učenja, do bo v vaše predale prihajalo še manj "spam" sporočil

Prej smo gostovali na računalniku, ki smo ga delili z večimi uporabniki in je zaradi tega bilo delo strežnika počasnejše in se je dogajalo, da so stranke (večinoma tuje) inštalirali na gostovanja sumljive skripte in je strežnik deloval počasneje. Sedaj bodo na novem strežniku gostovale samo naše stranke in bodo zato delovale strani dosti zanesljivejše in predvsem hitreje.

V petek, 9.2.2007 smo strežnik inštalirali v datacentru, ga zagnali in bomo mesec dni spremljali in testirali delovanje. V roku dveh do treh tednov bomo počasi začeli seliti stranke. Pred selitvijo bomo vse stranke obvestili tako da se lahko pripravijo na selitev (shranijo emaile, po potrebi spletne strani,...)

Aris, www.slohost.net

15.02.2007 [Število ogledov: 453]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2309365
DATUM: 19.4.2024
URA: 16:32:28
IP: 3.149.230.44
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.