spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
Nadgradnja strežnika sloHOST.net

Dve leta je mimo od zagona strežnika in čas je da ponudimo strankam še močnejši in hitrejši spletni strežnik.

Po dveh letih delovanja slohost.net, je spletni strežnik že vedno podpovprečno obremenjen (15-25%) ampak sem prepričan, da bodo naše stranke pozitivno sprejelo novo nadgradnjo strežnika.

In za kaj gre?
  • Strežnik bo dobil še boljši (zmogljivejši procesor) - trenutno poganja strežnik Intel Quad Core 7600, ki ga bomo zamenjali (nadomestili) z zmogljivejšim Intel Quad Core 9550, ki je po nekaterih testih hitrejši tudi do 30%.
  • Strank je vedno več in spletne strani so vedno večje in tako tudi podatkovno požrešnejše (zasedejo vedno več prostora), zato bomo nadomestili strežniku tudi trda diska (HDD-ja). Trenutno sta v strežniku 2x74gB 10.000 Raptor WD trda diska (mirror), ki ju bomo zamenjali z 2x300gB 10.000 VelociRaptor WD trdima diskoma (mirror). Test "websserver" kaže, da bosta nova trda diska hitrejša za 20-30%.

Kdaj bo nadgradnja?
  • Nadgradnja bo predvidoma 27.06.2009-30.06.2009 v popoldanskem času (okoli 18. ure) - točnejši termin bomo javili kasneje (odvisno od izdobave trdih diskov in uskladitve termina z upravo podatkovnega centra).
  • Zaradi menjave delov bo potrebno strežnik izklopiti in dograditi računalniške komponente in bo izklop trajal predvidoma do 45 minut. Seveda pa se bomo potrudili, da bi bil izpad čim krajši.

Aris, skrbnik sloHOST.net strežnika

23.03.2009 [Število ogledov: 710]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2303124
DATUM: 28.3.2024
URA: 17:5:38
IP: 54.196.27.122
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.