spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
POZOR: Nevaren izsiljevalski "virusa" TeslaCrypt 3.0 in Locky

V svetu kiberkriminala so že nekaj zadnjih let na pohodu izsiljevalski virusi, ki nam zaklenejo računalnik, ali nam ukradejo podatke tako, da jih zašifrirajo. Prvi takšni virusi so bili enostavni in obstajali so postopki, s katerimi smo svoje dokumente lahko povrnili. Danes skoraj nikoli ni več tako.

V zadnjih dveh mesecih smo prejeli vrsto prijav, ki se nanašajo na izsiljevalska virusa TeslaCrypt 3.0 in Locky. Širita se najpogosteje preko elektronske pošte, prvi v ZIP priponkah, drugi pa v obliki lažnih računov, Word in Excel datotek, ki pa vsebujejo nevarne makro programe, ki na računalnik namestijo virus.

Na žalost antivirusna zaščita NOD32 ali securty essentials tega "virusa" ne zazna v večini primerov pa izgleda, kot, da smo pošto poslali sami sebi.

Dejansko pri zadevi precej pomaga spam zaščita na strežniku, ampak na žalost odstranjuje takšne maile šele po tem ko jih že nekaj prde skozi - zato je to obvestilo zelo pomembno za vse, ki uporabljate internet!!!

Vzorec emaila, ki je okužen:
mail-virus-vzorec

To pa je vsebina zip datoteke:
mail-virus-vzorec-zip-pripone

TAKŠNIH, PODOBNIH ALI SUMLJIVIH EMAILOV NIKOLI NE ODPIRAJTE, TEMVEČ NEMUDOMA IZBRIŠITE!!!

Po informacijah, ki jih imajo na SI-CERT, ti po plačilu odkupnine res pošljejo ustrezni ključ, vendar pa moramo poudariti, da vam tega ne more nihče zagotoviti in torej ukrepate na lastno pest in po lastni presoji.

Več si preberite na naslovu:
https://www.varninainternetu.si/2016/nevarni-izsiljevalski-virusi/#

23.03.2016 [Število ogledov: 504]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2323845
DATUM: 14.6.2024
URA: 17:55:12
IP: 34.239.176.54
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.