spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
Izpad strežnika

Dne 18.08.2004 je prišlo do 4-urnega izpada strežnika in jaz se počutim dolžnega da podam pojasnilo izpada, torej...

Začelo se je okoli 12. ure, ko je skrbnik našega strežnika nadgrajeval in podaljševal licenco nadzorne plošče cPanel (to je program, ki skrbi za kompletno dosegljivost email, http, DNS in ostalih nastavitev-protokolov) in sicer na različico cPanel 9.4.1-S65.

Ravno takrat ko je nadgrajeval pa je bilo na spletni strani ene stranke (na forumu) prijavljeno več kot 100 ljudi in so aktivo "klepetali-objavljali novice". Ker je teklo na računalniku preveč "procesov" se nadgradnja ni uspešno izvedla in je program cPanel zaradi tega zaklenil dostop do gostovanj in email poštnih predalov. Kar za tem dogodkom je skrbnik poslal zahtevo za novi ključ - tega je seveda dobil, vendar so pri cPanel-u potrebovali okoli 3 ure, da so ga poslali (sedež v Ameriki - vprašanje časovne razlike?).

Ravno zaradi tega vaše in moje spletne strani strani ter poštni predali niso bili dosegljivi.

Vso pošto, ki je bila poslana v vaše poštne predale v tem obdobju je bila prav tako sprejeta na strežnik in jo lahko danes preberete. V primeru, da je kdo opazil da ni dobil kakšnega emaila naj mi javi na aris@diskom.si in se bom pozanimal kako in kaj...

Za izpad se opravičujem in dejansko se tako kot jaz in kot ostali računalničarji vsak dan srečujemo z novimi izzivi in novimi napakami. Njim se ne bomo mogli izogniti, lahko se pa na njih učimo in poskrbimo da se v prihodnosti več ne ponovijo.

Aris



19.08.2004 [Število ogledov: 610]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2303430
DATUM: 29.3.2024
URA: 15:41:52
IP: 44.211.28.92
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.