spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
DOMENE (seznam tipov domen in cene)

 
domena/obdobje 1 leto 2 leti 3 leta
.si 18,00 -5% -10%
.com 16,20 -5% -10%
.net 16,20 -5% -10%
.org 16,20 -5% -10%
.biz 16,20 -5% -10%
.info 14,40 -5% -10%
.eu 24 -5% -10%
.me 27,60 -5% -10%
 

Vse cene registracije/podaljšanja domene so v Eurih (€) in že vključujejo DDV.

Opomba: Če boste registrirali domeno .si pri nas si prosim preberite tudi Splošne pogoje za registracijo domen pod .si na Arnes spletni strani.

PREVERI DOMENO

Preverite lahko domene končnic .com, .net, .org, .biz, .si, .info, .eu ter .me (vse domene, ki jih registriramo tudi mi). V polje "ime domene" vpišite le ime domene brez predznaka www (npr za domeno "www.nekaj.si" vpišite samo "nekaj") in nato pritisnite gumb "ISKANJE". Izpisal se vam bo seznam domen (zasedenih in prostoh domen).

ime domene končnica  

Za končno registracijo domen in urejanja lastniških podatkov ter spletnih gostovanj imamo izdelano nadzorno ploščo sPanel.slohost.net, kjer lahko uporabniki sami urejajo vse administratorske zadeve povezane z domenami (ns-naslovi, lastniški podatki, selitev domene, usmeritev domene na IP ...). Registracija uporabnika in uporaba nadzorne plošče je brezplačna.

Prvič se mora uporabnik registrirati (vpisati svoje podatke). Po uspešni registraciji prejme uporabnik uporabnipko ime in geslo s katerim se lhako prijavi v nadzorno ploščo in opravi registracijo domen(e) in nato preko le-te tudi upravlja s svojimi domenami.

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI (FAQ)

1. Zmotil sem se pri imenu domene ali lahko za isto ceno spremenim ime domene?
2. Domeno bi registriral pri vas, gostoval bi na drugem strežniku?
3. Kako lahko dokazujem, da sem lastnik domene?
4. Kako bodo drugi vedeli za ime moje domene?
5. Prenos domene (lahko prenesem drugje registrirano domeno k vam)?
6. Kaj pomenijo določene končnice domen?
7. Kaj moram storiti, da lahko pri vas gostujem z domeno .si?
8. Katere domene lahko pri vas registriram?
9. Lahko pri vas registriram domene končnice .si ?

1. Zmotil sem se pri imenu domene ali lahko za isto ceno spremenim ime domene?
Žal ne! Ko je domena registrirana ni možno spreminjati naziva, tudi če gre samo za tipkarsko napako. Na žalost tudi mi plačujemo registracijo domene registrarjem in oni prav tako ne povračajo denarja.
Na vrh  


2. Domeno bi registriral pri vas, gostoval bi na drugem strežniku?
Vsakdo, ki registrira domeno pri nas, ima pravico gostovati kjerkoli. Domeno bomo v času registracije preusmerjali kamorkoli boste hoteli. Navesti nam boste morali le naslov strežnika, kjer bo vaša domena delovala. Potrebujemo dva imenska strežnika (DNS1 in DNS2) v imenski obliki, kot recimo naš strežnik ns1.slohost.net in ns2.slohost.net.
Na vrh  


3. Kako lahko dokazujem, da sem lastnik domene?
Ko je domena registrirana boste prejeli račun na katerem je razvidno, da ste plačali registracijo domene (na računu je napisano ime domene). Svetovna javnost preverja lastništvo domen skozi WHOIS bazo (kot naša). V tej bazi so zapisani podatki o registrantu, lastniku. Skratka vsi podatki.
Na vrh  


4. Kako bodo drugi vedeli za ime moje domene?
Domeno je potrebno vpisati v spletne brskalnike. Najbolj znani slovenski brskalniki so Matkurja.com , Najdi.si ter Slowwwenia.com. V tujini je to Google.com. Dobro jo je reklamirati tudi v tiskanih medijih (letaki, vizitke, oglasi v revijah...)
Na vrh  


5. Prenos domene (lahko prenesem drugje registrirano domeno k vam)?
S prenosom domene zamenjate mesto, kjer domeno podaljšujete in z njo upravljate. S prenosom domene ne zamenjate lastništva ali DNS strežnikov.

Zakaj bi domeno prenesli? sloHOST.net vam nudij eno najcenejših možnosti za registracijo domene v Sloveniji. Tako lahko ob podaljšanju registracije domene prihranite vsako leto. Nudimo vam tudi popolno podporo in svetovanje po telefonu.

Cena? Cenik za podaljšanje registracije domene najdete tukaj. Sam prenos vas ne bo stal dodatnega denarja.

Postopek prenosa: Najprej pošljete vlogo za prenos domene po emailu. Nato bomo od vas zahtevali plačilo in posredovanje potrdila o plačilu. Ko bomo plačilo potrdili, boste na trenutni administrativni email domene prejeli sporočilo s povezavo do strani, kjer potrdite prenos domene. Prenos potrdi še registrar, kjer trenutno podaljšujete domeno. Domena je s tem prenešena, nastavitve pa ostanejo take kot so bile prej. "Račun za storitev izstavimo šele po uspešno upravljenem prenosu (za primer, da prenos ne uspe)"

Še nekaj stvari, na katere morate biti pozorni: Domene ne morete prenesti, če niste lastnik domene. Pravico za prenos domene imate, če lahko dostopate do administrativnega elektronskega naslova. Denarja vplačanega za prenos domene, katere lastnik niste, ne vračamo.

Domene ni mogoče prenesti: če je domena tik pred iztekom registracije ali pa je registracija že pretekla, če je domena iz kakršnegakoli razloga zaklenjena na trenutnem registrarju, iz nekaterih registrarjev domene ni mogoče prenesti, če je domena registrirana manj kot 60 dni.
Na vrh  


6. Kaj pomenijo določene končnice domen?
.si – internet končnica za podjetja registrirana v Sloveniji, .gov - Government agencies (državne agencije), .edu - Educational institutions (izobraževalne inštitucije), .org - Organizations (neprofitne organizacije) , .mil - Military (vojaške organizacije), .com - commercial business (komercialna podjetja ali posamezniki), .net - Network organizations (mrežne organizacije ali posamezniki)
Na vrh  


7. Kaj moram storiti, da lahko pri vas gostujem z domeno .si?
Domeno morate najprej registrirati. Domeno lahko registrirate pri nas ali pa pri katerem drugem registrarju.

V primeru, da boste registrirali domeno pri nas se morate prvo vpisati kot nov uporabnik. To lahko storite tukaj. Nato na prvi strani pod oknom registracija domen vpišete ime dome, ki jo želite registrirati in z gumbom "iskanje" preverite zasedenost domene. V primeru, da je domena prosta je v polju "rezultat" zapisano "Prosta" in z pritiskom na gumb "registriraj" to domeno registrirate. Ko bo domena uspešno registrirana Vam bomo poslali vse potrebne podatke za upravljanje domene.

V primeru, da boste registrirali domeno drugje, pri nas pa gostovali pa je potrebno registrarju poslati naslova naših domenskih strežnikov: primarni DNS strežnik (ns1.slohost.net, IP: 91.185.193.33), sekundarni DNS strežnik (ns2.slohost.net, IP: 91.185.196.152).
Na vrh  


8. Katere domene lahko pri vas registriram?
Pri nas lahko registrirate domene s končnicami ".com" ".net" ".org" ".biz" ".info" ".eu" in ".si". Podrobnosti o domenah in cenik si lahko ogledate tukaj. Mogoče informativno še to: pri nas je bilo dne 14.12.2006 registriranih 140 domen raznih končnic.
Na vrh  


9. Lahko pri vas registriram domene končnice .si ?
Lahko. Poleg vseh ostalih domen (.com, .net, .org,...) lahko registrirate pri nas tudi domeno .SI. Preverite in registrirate lahko domeno pri nas in sicer v obrazcu "preveri domeno" - poglavje domene.
Na vrh  
registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 1969729
DATUM: 9.7.2020
URA: 12:30:35
IP: 3.226.97.214
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.