spletni strežnik sloHost novice Kazalo   rss reference izdelanih spletnih strani
slohost gostovanje spletnih strani in spletno gostovanje
HOAX: Potegavščina "Microsoft"

Neverjetno koliko ljudi nasede klasični "potegavščini" XY osebe...

Ker sem prejel že od 10 oseb ta email sem moral objavit in napisat na naši spletni strani da je mail z to vsebino preprosta potegavščina (HOAX) - namreč emailov se ne da kar tako spremljat in kontrolirat...

Tako da ljudje ne nasedat e-sporočilom kot je:
NE VERJAMEM V TO, A DVE MINUTI ČASA, DA PREBEREŠ TA MAIL SI KLJUB TEMU VZEMI!
***********************************************************************************
Pozdrav!

V normalnih okoliščinah takih mailov ne posredujem naprej, a to pismo sem prejel od dobrega prijatelja, ki je advokat in se mi zdi zanimiva
priložnost. Če on pravi, da to deluje, potem mu verjamem. V vsakem primeru ne moreš
nič izgubiti. Obrazložil mi je naslednje:

Sem advokat in poznam zakone. To drži, kot pribito. Ne zavajajte se, podjetji AOL in Intel se zavedata obljube sodišča in miljonskim odškodninskim zahtevam, kot se je to nedolgo tega zgodilo med pojetjema PEPSI COLA in podjetjem General Electric.
Dragi prijatelji, ta mail ne smatrajte za neumno potegavščino. Bill Gates zdaj deli svoje premoženje. V kolkor ne boste reagirali zdaj, vam bo morda kasneje žal. Windows je še vedno najpogosteje rabljeni program. Microsoft in AOL spremljata po tem e-mailu poslano vsebino (e-mail beta test). V kolikor ta e-mail pošljete prijateljem, znancem, potem Microsoft 2 tedna sledi temu e-mailu. Za vsako osebo, kateri ste poslali ta e-mail plača Microsoft 245 EUR-ov. Za vsako osebo, kateri ste poslali e-mail in bo ta oseba posredovala ta e-mail naprej plačajo dodatnih 243 EUR-ov, za tretjo osebo, ki prejme to sporočilo pa plača Microsoft 241 EUR-ov. Po dveh tednih ti bo Microsoft poslal pismo, v katerem te bo prosil za potrditev tvojega poštnega naslova, nakar ti bo poslal ček.

Charles S.Bailey General Manager Field Operations
1-800-842-2332
Ext.
1085 or 904/245-1085 or RNX 292-1085
MAILTO: Charles_Bailey@csx.com_

Jaz sem to smatral za prevaro, vendar me je Microsoft dva tedna po tem, ko sem prejel in posredoval naprej ta e-mail prosil za naslov in mi poslal ček v vrednosti 24.800 EUR-ov. Čimprej odgovorite na ta e-mail, dokler še traja test kajti, če se vam ponudi priložnost jo je potrebno izkoristiti. Za Bila Gatesa je ta izdatek le reklama. Prosim pošljite ta e-mail čimveč prijateljem, znancem. Najmanj 1.000 EUR-ov bi morali dobiti.Nebi vam posredovali ta E-mail v kolikor nebi imeli koristi tudi mi.
Prijatelj mojega očeta je sodeloval v tem testu. Ko sem ga nazadje obiskal mi je pokazal en ček. Vrednost je bila 4.324 ,44 EUR-ov. Teta Patricija, teta mojega prijatelja dela pri Intelu, nedolgo tega je dobila ček v vrednosti 4.543,23 EUR-ov po tem, ko je posredovala ta e-mail.

Kot sem omenil, poznam zakone in to je tudi res, da se podjetji Intel in AOL ravnokar pogovarjata o tem, da bosta posatala največja ponudnika programske opreme na svetu, zato sprovajata ta test, da bosta sigurna v to, da ostanejo pri najpogosteje uporabljenem programu.


06.11.2007 [Število ogledov: 870]


registracija domen
spletno gostovanje
izdelava spletnih strani
webmail | webstat
 
OBISKOV: 2309439
DATUM: 19.4.2024
URA: 23:1:16
IP: 3.145.156.46
www.maleZivali.com
spletna trgovina - vse za vaše hišne ljubljenčke (pse, muce, ribe ...)
www.Lektoriranje.info
zahvala za lektoriranje
www.diskom.si
Računovodski in knjigovodski servis (računovodstvo in knjigovodstvo)
 
 
O strežniku sloHOST | Registracija domen | Spletno gostovanje | Izdelava spletnih strani
Vsa vsebina in fotografije, ki se nahajajo na tej spletni strani so avtorsko zaščitene in pripadajo avtorjem spletne strani slohost.net.
Vsebine in fotografije najdenih na tej spletni strani ni dovoljeno kopirati, razvijati, razmnoževati ali posredovati naprej brez avtorjeve privolitve.
Na spletni strani je predstavljena izdelava spletnih strani in spletno gostovanje na spletnem strežniku sloHOST ter registracija domen .com/.net/.org/.eu/.ei.